Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző iskola és Kollégium

Tavaszi programhétvége

2023. április 21-23-án az AJKSZP XI. és az AJKP XI., 2023. április 28-30-án pedig az AJKP X. és XII. évfolyamos diákjai Miskolcon és környékén töltötték a hétvégét.

A szállás Miskolc szélén, a Lillafüred Kapuja Hotelben volt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a Bükk-hegységre.

A három napos program, mindkét csoport esetében pénteken, tanítás után vette kezdetét. Hamar odaértünk a szállásra. Elfoglaltuk a szobákat, majd a hotel éttermében megvacsoráztunk. Este a környéket derítettük fel, társasjátékoztunk, tévét néztünk és beszélgettünk.

Szombaton nem keltünk korán, aminek nagyon örültünk. A reggeli elfogyasztása után a Herman Ottó Múzeumba látogattunk. Nagyon szuper múzeum. Itt szinte minden interaktív. Nem is szaladtunk végig a termeken, hisz mindenütt volt valami érdekesség, amit meg kellett nézni, ki kellett próbálni.

Miskolctapolcán, a Tusculanum Vendéglőben rendeltünk ebédet. Nagyon finom és bőséges volt a menü, a hideg limonádé is jól esett.

Délután a Miskolctapolcai Barlangfürdőbe majd 4 órát töltöttük el. Ritka természeti csoda ez a hely!

Vacsorára értünk vissza a szállásra. A víz annyira elfárasztott mindenkit, hogy a pihenés mellett döntöttünk. A tévézés, a társasjátékok és a beszélgetés bevált már előző nap is! Viszonylag hamar elnyomta a buzgóság a csapatot.

Vasárnap a reggeli után pakolás, rendrakás, majd reggeli. Délelőtt Lillafüredre utaztunk. megnéztük a Hámori-tavat, a Vízesést is. Itt volt egy rövid szabad programunk. Volt, aki vásárolt, voltak néhányan, akik csónakázni mentek, vagy sétáltak a környéken.

Ebédünk a Hotel Tókertben volt. Itt sem lehetett panaszunk az étel minőségére.

Délután a Miskolci Állatkert volt az úti cél. Néhány éve jelentős felújításon esett át a hely. Hatalmas területen, rendezett környezetben, sok egzotikus állatnak ad otthont a vadaspark.

Az Állatkerti séta után jól esett beülni a járművekbe. Az egyik csoportunk hazafele menet az Ónodi vár fele vette az irányt. Nem sok maradt az egykori szép történelmi helyből.

A kollégiumban a vacsoránkról a Gino Pizzéria gondoskodott.

Nagyon tartalmas, érdekes programhétvége volt. Sok új élménnyel, ismerettel gazdagodtunk.