Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző iskola és Kollégium

„SÉF the World!” környezetvédelmi vetélkedő

A Magyar Természetvédők Szövetsége szakmai együttműködésben a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetségével „SÉF the World!” címmel egy környezetvédelmi vetélkedőt hirdetetett a 7–12. osztályos diákok 3-4 fős csapatai számára 2023. márciusában.

A vetélkedő témája volt a fenntartható és egészséges étkezés a húsfogyasztás csökkentésével, amelyre mi is jelentkeztünk iskolánk egy lelkes 4 fős diákcsapatával.

Az első online forduló a húsmentes étkezéssel és a túlzott húsfogyasztás környezeti, társadalmi hatásaival kapcsolatos ismeretek bővítésére összpontosított, a második fordulóban pedig olyan feladatok voltak, amelyek az online világon túlnyúló, elsősorban kreatív tevékenységeket igényeltek a csapatoktól. 

A környezetvédelmi vetélkedőre több száz csapat nevezett Magyarország különböző oktatási intézményeiből.

2023. júniusában volt az eredményhirdetés, ahol az első 25 helyezett csapat között szerepeltünk, melyet elismerő oklevéllel és ajándékcsomaggal jutalmaztak a szervezők.

A vetélkedő során sok új információ birtokába kerülhettek tanulóink, melyet a későbbi tanulmányaik, illetve életvitelük során egész biztosan jól tudnak majd hasznosítani.