Ökoskodó verseny végeredménye

Tisztelt Kollégák! Kedves Diákok!

Iskolánk, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium az „ÖKOISKOLA” címhez méltóan fontosnak tartja a környezeti nevelést, a fenntarthatóság eszméjének terjesztését már az általános iskolákban. Az intézményben folytatott környezettudatos oktatás, a környezeti- és egészségneveléssel kapcsolatos tevékenysége alapján az iskola méltán viselheti a kitüntető címet, s úgy éreztük, fontos, hogy már az általános iskolás diákok is megismerjék és elsajátítsák a környezettudatosságot.

A 2019/2020-as tanévben intézményünk a hagyományokhoz híven a Hajdú-Bihar Megyei Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával indította útjára az „ÖKOSKODÓ KOMPLEX VETÉLKEDŐ A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉRT” elnevezésű levelezős versenyét. A célunk az volt, hogy a diákok játékos formában, saját kíváncsiságuk kielégítése érdekében sajátítsák el az ismereteket, s hogy ennek nyomán környezettudatosan élhessenek.

Több mint 50 csapat jelentkezett a vetélkedőre, mintegy 270 diák és pedagógus vett részt a nemes versengésen több hónapon keresztül.

A koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről szóló 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozatban előírtak alapján 2020. március 16. napjától, a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre iskolánkban is.

Ebben a rendkívüli helyzetben nem szerettük volna, hogy egy éves munka kárba vesszen, ezért a versenykiírás módosítása mellett döntöttünk. A körülmények miatt nincs lehetőségünk az Ökoskodó döntő megtartására, ezért a végső sorrend kialakításakor a beérkezett négy írásbeli forduló eredményeit vettük alapul.

A végeredmény:

Az első hat csapat és felkészítő tanáraik oklevélben és tárgyjutalomban részesülnek, a többi csapatnak emléklappal köszönjük meg a részvételét.

Gratulálunk mindenkinek és reméljük, jövőre ismét találkozhatunk, s hagyományos módon folytathatjuk az Ökoskodó vetélkedőt.

 

A Szervezők