Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP 5.2.10)

Intézményünk 2017-ben komplex épületenergetikai fejlesztést valósít meg európai uniós támogatás felhasználásával. Projektünk a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) részét képező, „Költségvetési szervek pályázatos épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció támogatásával valósul meg. Az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás aránya a projekt költségvetésén belül 100 százalék.

A projekt célja a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium üzemeltetésében levő kollégiumi épület korszerűsítése. Az épület üzemeltetési költségei az iskola éves költségeinek egy igen jelentős részét teszik ki. A magas üzemeltetési költségeket főleg a fűtési hőigényből származó magas gázenergia-költség és a villamos energiafogyasztás teszi ki. Ezek alapján javasolt a fűtési energiaigény csökkentése, ami az épület külső határoló felületeinek hőszigetelésével, nyílászáróinak cseréjével érhető el, valamint a villamosenergia felhasználás egy részének napelemes rendszerrel történő ellátásával. A projekt keretein belül lehetőség nyílik az épület fenntartási költségeinek, valamint ÜHG kibocsátásának csökkentésére, mindamellett, hogy jelentős komfortérzet-növekedés is elérhető.

A szerződött támogatás összege, annak százalékos mértéke:

135 363 568 Ft – 100%

A projekt tervezett befejezési dátuma:

2018.04.05.

Megvalósulási helyszín és műszaki tartalom:

Fejlesztendő épület neve: Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium – Kollégiumi épület

Fejlesztendő épület címe: 4220 Hajdúböszörmény, Radnóti Miklós utca 3., 838 hrsz.

Megvalósuló műszaki tartalom:

–           Az épületek valamennyi homlokzatának hőszigetelése: 1630,58 m2

–           Tetőtér térdfalainak szigetelése: 73,73 m2

–           Padlásfödém hőszigetelése: 1265,29 m2

–           Pincefödém hőszigetelése: 133,85 m2

–           Lapostető hőszigetelése: 28,31 m2

–           Az épület külső nyílászáróinak energia-megtakarítást eredményező cseréje: 493 m2

–           Napelemes rendszer össz. modul teljesítménye: 49,4 kW

infoblokk