A 2021/2022. TANÉVRE MEGHIRDETETT KÉPZÉSEINK

Az Északi ASzC Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium meghirdeti a 2021/2022. tanévben indítandó szakképző iskolai és technikusi képzéseit a székhelyintézményre (Hajdúböszörmény) és a tagintézményre (Berettyóújfalu) vonatkozóan.

SZÉKHELY INTÉZMÉNY (HAJDÚBÖSZÖRMÉNY)

5 ÉVES TECHNIKUSI KÉPZÉS

3 ÉVES SZAKISKOLAI KÉPZÉS

TAGINTÉZMÉNY (BERETTYÓÚJFALU)

► FELVÉTELI PONTSZÁMÍTÁS

A felvételi pontszámot csak a tanuló általános iskolai tanulmányai eredménye határozza meg, a központi írásbeli vizsgát nem követeljük meg az iskolánkba jelentkező tanulóktól. Tehát a felvételi pontszámot a 7. tanév végi és a 8. tanév félévi osztályzatok átlaga határozza meg az alábbi tantárgyakból:

  • magyar,
  • matematika,
  • történelem,
  • idegen nyelv,
  • biológia-egészségtan,
  • fizika.

► KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRSÁGGAL RENDELKEZŐ TANULÓ JELENTKEZÉSE

Amennyiben a jelentkezőnek magyarországi általános iskolával jelenleg nincs tanulói jogviszonya, úgy a felvételi eljárásban való részvételt a szülőnek önállóan kell kezdeményeznie. Az egyéni jelentkezés módjára vonatkozó információkat miután az Oktatási Hivatal a honlapján nyilvánosságra hozza – ez várhatóan 2021. január első felében fog megtörténni – iskolánk is tájékoztatja a szülőket.

► FELVÉTELI ELJÁRÁS RENDJE

► HASZNOS INFORMÁCIÓK A JELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATBAN

KOLLÉGIUM

Kollégiumunk központi épülete közvetlenül az iskola szomszédságában található. Az épület modern, impozáns és jól felszerelt. Az itt dolgozó képzett nevelők közreműködésével megfelelő lehetőséget tudunk biztosítania a sikeres tanuláshoz és a szabadidő hasznos eltöltéséhez.

EGYÉB

Tanulóink életkoruknak megfelelően segédmotoros kerékpár, mezőgazdasági vontató és személygépkocsi vezetői engedélyt szerezhetnek autós iskolánkban. A mezőgazdasági vontató vezetői jogosítvány kedvezményes megszerzése az intézmény valamennyi tanulójának biztosított. Kiemelt jelentőségűek az informatika és az idegen nyelv (angol vagy német) tantárgyak iskolánkban, speciális agrárinformatikai ismeretek oktatása történik a mezőgazdasági gépésztechnikus képzésen.

► IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY

5 éves technikumi képzés:

Mezőgazdaság és erdészet ágazat MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZTECHNIKUS kimenettel
Élelmiszeripar ágazat ÉLELMISZER-ELLENŐRZÉSI TECHNIKUS kimenettel
Környezetvédelem és vízügyi ágazat KÖRNYEZETVÉDELMI TECHNIKUS kimenettel
Mezőgazdaság ágazat MEZŐGAZDASÁGI TECHNIKUS kimenettel

Szakképző iskolai képzés:

MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ
HENTES ÉS HÚSKÉSZÍTMÉNY KÉSZÍTŐ
PÉK
PÉK-CUKRÁSZ
GAZDA
KERTÉSZ

BERETTYÓÚJFALU

Szakképző iskolai képzés:

MEZŐGAZDASÁGI GÉPÉSZ
PÉK
GAZDA
KISTERMELŐI ÉLELMISZER-ELŐÁLLÍTÓ 

► RENDKÍVÜLI FELVÉTELI ELJÁRÁS

Rendkívüli felvételi eljárás során a felvétel egyénileg kérhető az alábbi jelentkezési lap kitöltésével a 2021/2022. tanévben induló 5 éves technikumi, és 3 éves szakképző iskolai képzésekre.