Beiratkozással kapcsolatos tájékoztató

Tájékoztatás a 2020/2021. tanévre történő középfokú iskolai beiratkozásról

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat.

Személyes beiratkozás időpontja: 2020. június 24. a kiküldött tájékoztatólevélnek megfelelően.

Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-től biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a „Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az adatok elektronikus úton történő megküldésére 2020. június 26-ig van lehetőség.

Az iskola lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben a szülő vagy törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathassa az iskolában.

A tanuló a diákigazolvány igénylésére vonatkozó kérelmét (a Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot is beleértve) szülője vagy törvényes képviselője útján az igénylési cím megjelölésével a beiratkozást követően, szerdai napokon 8-12 óráig benyújthassa az iskolához.

Kérjük, hogy a továbbiakban is kísérjék figyelemmel a honlapon megjelenő információkat.

 

Hajdúböszörmény, 2020. június 5.

Kovács Attila Károly s.k.
igazgató