A mi Széchenyink

A hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium fennállásának 80. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból számos rendezvényt szerveztünk, méltóképpen szerettünk volna megemlékezni névadónk életéről, munkásságáról. Három éve készítettük el „A mi Széchenyink” elnevezésű tanösvényt, amely a „legnagyobb magyar” legfontosabb ismérveit gyűjti össze.

A tanösvény egy interaktív játszóház, amely elsősorban az általános iskolás korú gyermekek számára készült, de a felnőttek is kipróbálhatják a szórakoztató és egyben gondolkodtató játékokat, interaktív tanulási elemeket (játékon alapuló, illetve felfedezéses tanulási elemeket tartalmazó tárgymásolatok, játékok, feladatok, kirakók, kézműves és egyéb foglalkozások, vizsgálatoknak, szerepjátékoknak a kellékei). A Vándortanösvény bemutatja Széchenyi István életpályáját, kalandozásainak, újításainak egy-egy állomását a gyerekek nyelvére lefordítva.

2019. március 18- 29 között több mint 100 kisiskolás látogatott el hozzánk, s töltöttek el intézményünkben egy kellemes, kalandos délelőttöt. Ebben az évben a Dr. Molnár István Óvoda, Általános és Speciális Szakiskola, Kollégium és Gyermekotthon diákjai is meglátogattak bennünket. Kiállításunk jövőre is várja az érdeklődőket.


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /var/www/szechenyi_iskola/data/www/hbmgi.hu/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 175